Om Oss

Hei og Velkommen

Litt om oss:

Vi driver med oppdrett av rasen Hvit Gjeterhund (Berger Blanc Suisse) og vi befinner oss i Askim.

Vi avler kun på friske individer, både fysisk og mentalt. Vi følger NKK sine retningslinjer. Det ligger både bruks og utstillings-linjer i vår avl. Vi ønsker i vår avel å få frem rasetypiske og gode familiehunder, som også har noe bruksegenskaper i seg. 

Vi hadde vårt første kull i 2012,hvor både tispen og hannen kommer fra linjer med både gode Bruks- og Utstillings-meritter. Begge røntget fri for HD\AD og begge hundene er Mdr1 +\+ . Begge hundene er MH testet i hendholdsvis Sverige og Tyskland.

Hannhunden vi har benyttet i 2012 (Kentalo vom Sutumer Grund) kommer fra den anerkjente tyske kennelen Sutumer Grund som har over 20års erfaring med oppdrett.

Våre hunder er oppvokst i hjemmemiljø, i et rolig villa-strøk, med umiddelbar nærhet til både skog og sjø. Våre hunder er vant med lyder fra som f.eks biler, lekende barn osv.

Vårt første valpekull var på 3 hanner og 3 tisper, alle langhår. Valpene ble født uten komplikasjoner den 04.10.2012 og var leveringsklare 30.11.2012. Valper blir levert ferdig chippet, reg i NKK, vaksinert og de vil ha fått nødvendige ormkurer. Valper blir levert med  stor valpepakke.

I tillegg til en stor valpepakke, så vil valpekjøpere som røntger hundene ved ca 18 måneders alder få refundert ca 50% av utgiftene til røntgen+avlesning når dette er registrert hos NKK. Dette fordi det er veldig viktig for oss som oppdretter og få en så fullstendig statistikk som mulig med tanke på videre avl.

Ta kontakt for en hyggelig hundeprat 🙂